Nieuws

EK3

Internationaal 2012-2013
Hier vind je het overzicht van de recente... Lees verder

IMG3355

Nationaal 2012-2013
Hier vind je het overzicht van de recente... Lees verder

Tweets

Volg Mij

Facebook & Twitter

Biografie


Het verhaal van een kleine jongen met een hobby, tot een ambitieuze topsporter met een Olympische Missie! 

 

 

Naam: Mitch Dielemans
Geboortedatum: 06-01-1993
Geboorteplaats: Geldrop
Woonplaats: Papendal: Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO), Arnhem
Studie: HBO Commerciële economie, Randstad Topsport Academie, Deventer

Als klein jongetje deed ik aan voetballen waar ik al snel merkte dat ik een te fanatieke teamsporter was. Tijdens een vakantie in Frankrijk kwam ik in contact met het boogschieten, dat vond ik geweldig.Op 9-jarige leeftijd ben ik begonnen met handboogschieten bij Handboogvereniging Sint Jozef Doelen in mijn toenmalige woonplaats Geldrop. Al snel kreeg ik mijn eerste boog van mijn ouders. Na veel trainingen en wedstrijden kreeg ik een betere boog. Op de jonge leeftijd van 14 jaar deed ik al mee aan het Europees Kampioenschap Cadetten in Portugal. Over het resultaat was is toen niet tevreden. Maar na dit toernooi wist ik wel zeker dat ik er alles aan wilde doen om ooit eens deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen!!

In 2009 behaalde ik een ticket voor de Jeugd Olympische Spelen in Singapore in 2010. Helaas was een teamgenoot beter en mocht ik niet meer afreizen naar Singapore. 

Ondanks deze tegenslag ging ik in september 2009 op Sportcentrum Papendal wonen waar ik een fulltime programma vanuit de Nederlandse Handboogbond volg. De trainer is Ron van der Hoff en de krachttrainer is Teun Thomassen. Deze twee professionals zorgen voor optimale trainingsomstandigheden. De eerste periode dat ik op Papendal woonde moest ik erg wennen. Maar door het harde trainen en de goede begeleiding voel ik me inmiddels helemaal thuis en zijn de resultaten beter dan ooit tevoren. De bekroning van al het harde werken is de 4de plek op de Wereldbeker in Shanghai van 2011 wat tevens ook een nominatie opleverde voor de Olympische Spe
len in Londen.
 

Deel Deze Pagina »